Fredrik Jönsson, Karin Grantén; Annhild Månsson

Branschmodell för bilverkstäder

PRIS-Prao i Skånes delprojektledare Annhild Månsson, IUC Syd, och arbetsmiljöingenjören Karin Grantén har tillsammans arbetat med ett par bilverkstäder i Skåne för att ta fram en branschmodell för prao och bilverkstäder.

Här är Karin och Annhild på besök hos Fredrik Jönsson, Servicemarknadschef MMC Malmö AB/Mitsubishi & Hyundai Center Malmö. Fredrik har tänkt om. Först tyckte han att unga från grundskolan nog var lite väl unga. Att det var svårt att få praoelever som var intresserade, vilket var viktig för Fredrik om hans arbetsplats skulle ta emot prao. Men nu ser han istället praon som en möjlighet att väcka ungas intresse. En bra, rolig och intressant prao kan ju göra att någon ung som kommer ut på prao och som inte trodde att verkstadsbranschen kunde vara ett framtidsalternativ, faktiskt upptäcker just det. En ungdom kanske inte behöver vara intresserad från början, utan kan bli det tack vare en riktigt bra prao.

Fredrik ser att praon kan vara ett sätt att attrahera unga till sin bransch. För att kunna erbjuda den där riktigt bra praoveckan innehållsmässig känns det tryggt att upplägget är arbetsmiljösäkrat och att det finns ett bra innehåll varje dag för praoeleven. Fredrik tycker att det är bra att PRIS-Prao i Skåne kan hjälpa till med detta.

BildByline Fredrik Jönsson, Karin Grantén; Annhild Månsson Bild borttagen.

Klicka här för att komma vidare till våra branschmodeller och upplägg för prao

Tillbaka till  Handledarguiden