Ta del av nyhetsbrev från Prao i Skåne

Med jämna mellanrum skickar Prao i Skåne ut nyhetsbrev fyllda med information om både projektet och allmänt kring prao. Du får bland annat ta del av inspiration, intressanta krönikor och konkreta tips för praoarbete både för skola och arbetsgivare.

Projektets nyhetsbrev finns samlade nedan.

Klicka här för att registrera dig och ta del av framtida utskick 

December 2022

Ett sista nyhetsbrev från Prao i Skåne, och en julhälsning!

Bild på en tomte

November 2022

En höstig uppdatering från Prao i Skåne med blandade nyheter och om avslutet på projektet. 

Bild på höstfärgade träd

Juli 2022

En sommarhälsning från Prao i Skåne med info om höstens events och utlysning av medel.

En soros med solglasögon

April 2022

Vi pratar Prao i Skåne 2022, prao inom Region Skånes verksamheter och mycket mer!

December 2021

Vi vill önska er alla en god jul och gott nytt nyår; fyllt av gemenskap, glädje och värme. Låt 2022 bli det bästa praoåret någonsin!

November 2021

Nu går projektet in i slutspurten. I detta nyhetsbrev länkas det till det senast framtagna material och verktyg. Trevlig läsning!

Kick Forward

Oktober 2021

Härliga oktober månad är här vilket betyder att vår Kick Forward börjar närma sig med stormsteg och vår digitala träff för HR-personal är alldeles runt hörnet! Här får du ett laddat nyhetsbrev med mer information om dessa aktiviteter och andra inspirerande resurser. 

Ungdomar kastar löv

Augusti 2021

Efter en härlig sommar tar vi nu nya tag och ser fram emot en höst med flera intressanta och spännande inslag på agendan! Augustis nyhetsbrev är fullspäckat med information om höstens aktiviteter och inspirerande resurser. 

Ungdomar tittar på bilder

Maj 2021

Resultatet av en undersökning av Skånes elevers upplevelser av prao genomförd ht20 presenteras. PRIS arbete med branschmodeller underlättar för arbetsgivare, nu finns PraoPodden och Måltidsservice i Lund ser möjligheter med prao.

Tre personer står framför en bil och ler mot kameran

April 2021

I aprils nyhetsbrev har delprojektledare Pia Zachrisson skrivit en insiktsfull krönika, vi delar med oss av resultatet från en utvärdering halvvägs i projektet, projektets arbetsmiljöingenjörer berättar om hur de kan hjälpa arbetsgivare ta emot prao och mycket mer.

flera pennor i olika färger ligger med spetsarna mot varandra så att de bildar en cirkel. I mitten av bilen står texten: Praotips

Februari 2021

Tema: Jämställd prao. I detta brev bjuds det bland annat på information om könsfördelning av yrken nationellt, en intressant krönika från delprojektledare Annhild Månsson och ett exempel på hur Ystad kommun integrerat jämställdhet praon.

Tre bilder på olika industimiljöer

December 2020

Sammanfattning och länk till inspelning av konferensen Verktyg för prao. Statistik om jämställdhet på arbetsmarknaden från Länsstyrelsen och artikel om hur Bromölla kommun arbetat med alternativ prao. 

Flera porträtt av ungdomar som ler mot kameran. Under står texten: Ta emot prao!

November 2020

Tips om alternativa sätt att arbeta med prao när ordinarie inte genomförs pga. Coronapandemin. Citat från utvärdering av prao bland Skånes elever under ht-20. Sammanställning av resultat från checklista av praoarbetet i Skåne.

Två ungdomar sitter bredvid varandra och tittar in i en röd laptop

September 2020

Projektet har haft kick-off! I Helsingborgs stad testades en ny idé för att engagera fler arbetsgivare i prao, PRIS har fått en ny medarbetare och flera spännande saker är på gång! Allt detta kan du läsa om i septembers nyhetsbrev.

Fyra bilder i ett kollage tagna på scenen vid inspelning av konferens.

Juni 2020

Projektets fokusområden och styrgrupp presenteras! 

Vita blommor med gul mitt växer bland grönt gräs.
Tillbaka till  Handledarguiden